Programes educatius

PROGRAMES EDUCATIUS

Amb l'objectiu de posar l'abast de tothom el coneixement de les diferents dimensions de la cultura de l'aigua i de sensibilitzar sobre el valor d'aquest element primordial per a la vida i la sostenibilitat del planeta, a Comaigua, disposem d'una àmplia, variada i original oferta d'activitats adaptades i gratuïtes per a tots els públics en el nostre programa educatiu

 

Aqualogia a l’escola

Treballem l’aigua en el context de ciutats verdes, intel·ligents i saludables.
 

Aqualogia apropa els cicles natural i urbà de l’aigua a escolars d’educació primària, i promou una actitud i un comportament positius cap al medi ambient mitjançant recursos educatius digitals i interactius.

Aqualogia ens presenta l’aigua des d’una perspectiva que tracta de donar resposta als reptes i les oportunitats del nostre món actual i futur: un món intel·ligent, saludable i sostenible. Amb els jocs i les aplicacions interactives en línia, els alumnes poden treballar a classe els usos de l’aigua al centre escolar, com arriba l’aigua a casa nostra o els tractaments que rep perquè sigui potable o per retornar-la al medi natural.

L'activitat, totalment gratuïta, se centra especialment per a grups en diferents formats adaptats a infantil, primària i secundària. La durada i el format de l'activitat és de 90 minuts per grup de 25 persones com a màxim.

Formulari d'inscripció

 

La potabilitzadora

Coneix el procés de potabilització de l’aigua.
 

L’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de les Borges del Camp és un dels elements essencials per garantir la qualitat de l’aigua de les llars del municipi de les Borges del Camp. Converteix en potables les aigües de les diferents captacions mitjançant la reducció de nitrats.

Els nitrats presents a l’aigua s’eliminen amb una filtració biològica que els converteix en gas nitrogen, el qual s’evacua a l’atmosfera.

És una planta de tractament pionera en l’eliminació de nitrats a Catalunya.

Les visites pedagògiques guiades, totalment gratuïtes, se centren especialment per a grups en diferents formats adaptats a cada curs a partir de 5è de primària. La durada i el format de la visita és de 45 minuts mínim, per a 2 grups simultanis de 10 persones.

Formulari d'inscripció

 

Les depuradores

Tornem l’aigua al medi en les millors condicions.
 

Les activitats i les visites a les depuradores d’aigües residuals formen part del programa d’educació per a la sostenibilitat.

Amb aquestes visites i activitats, es descobreixen els diferents processos de depuració de l’aigua per tornar-la al medi en les millors condicions possibles o per reutilitzar-la per a altres usos.

Les visites pedagògiques guiades, totalment gratuïtes, se centren especialment per a grups en diferents formats adaptats a cada curs a partir de 5è de primària. La durada i el format de la visita és de 45 minuts mínim, per a 2 grups simultanis de 10 persones.

Formulari d'inscripció

 

El viatge de l'aigua

Espai innovador sobre el cicle integral de l'aigua
 

Exposició permanent cultural, educativa i lúdica per a divulgar el coneixement sobre el cicle integral de l'aigua.

Aquest projecte tracta d'explicar el recorregut de l'aigua, d'una manera lúdica, des que surt del pou fins al seu retorn al medi natural, passant per totes les etapes que conformen el cicle integral de l'aigua. 

El viatge de l'aigua, és un nou projecte educatiu per a potenciar la motivació en l'aprenentatge, la vocació científica respecte a l'aigua, la ciutat i el medi ambient. 

Les visites pedagògiques guiades, totalment gratuïtes, se centren especialment per a grups en diferents formats adaptats a cada curs a partir de P5 d'infantil. La durada i el format de la visita és de 60 minuts, per a 2 grups simultanis de 10 persones.


En el mateix espai es disposa d'una zona de descans - El bosc del repòs - i una altra zona pensada pel debat i opinió sobre la matèria - El bosc reciclat-.

Vols conèixer l'espai? Fes clic aquí per a accedir al vídeo.
Vols més informació? Fes clic aquí per a descarregar el catàleg

Formulari d'inscripció