Aigua de l’aixeta, aigua de qualitat

Publicador de continguts

Aigua potable de la millor qualitat

L’Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea consideren l’aigua per al consum humà com l’aigua que una persona pot beure cada dia, durant tota la vida, sense cap risc per a la salut.

 

Per fixar la qualitat que ha de tenir l’aigua de l’aixeta, la Unió Europea, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, determina els límits de presència de components a l’aigua, incloent-hi microorganismes patògens i components tòxics, encara que molts d’aquests no perjudiquen el cos humà —alguns fins i tot aporten beneficis— i d’altres, només si hi estan presents en grans quantitats.

Els valors recollits en la normativa europea són encara més exigents que els valors guia fixats per l'OMS, que es basen en els estudis que contínuament realitza l'agència IARC (Internacional Agency for Research on Cancer), l'organisme científic de referència mundial en l'estudi del càncer. 

 

Els valors mitjans de duresa de l’aigua subministrada per Comaigua se situen en 399 mg/l de CaCO3.

La nostra aigua ha superat amb escreix tots els controls que marquen les autoritats sanitàries gràcies a l’aplicació dels tractaments de potabilització més avançats i a un control eficaç i continu de la qualitat de l’aigua subministrada.

Els responsables de la qualitat de l’aigua de l’aixeta són:

  • El Ministeri de Sanitat i Consum
  • Les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes.
  • L’ajuntament
  • L’empresa subministradora.
  • Cada propietari d’instal·lacions interiors dins la seva propietat.

 

Articles del teu interès:

- Comunicat AEAS sobre la presència de Trihalometans en l'aigua potable.

 

Selecciona el teu municipi per saber més sobre la captació del servei d'agua.