Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies

x
VOLEM TENIR-TE INFORMAT

Comaigua, amb la Marató de TV3
divendres, 16 / novembre / 2018

La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3, és un dels trets que converteix aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col•lectiva que transcendeix el plató televisiu.


Enguany, el programa solidari referent dels mitjans públics catalans, estarà dedicat al càncer que precedirà la 27a edició. Aquest any, el programa es farà el diumenge 16 de desembre.


Per la 27a edició de La Marató, Comaigua pren la iniciativa en l'organització d’un sorteig d’una cistella de productes de la terra ecològics i que té com a objectiu recaptar diners en un ambient participatiu i solidari. A més, Comaigua farà la mateixa aportació que l’import aconseguit.


Pot participar en el sorteig qualsevol persona física, major d’edat, independentment del lloc de residència, que adquireixi una butlleta i satisfaci l’import d’1 euro per butlleta.


El període de participació en el sorteig començarà divendres 16 de novembre de 2018 a les 8h30 i finalitzarà el dia 15 de desembre de 2018 a les 24 hores. El premi del sorteig es lliurarà a la butlleta que tingui el número coincident amb  els tres últims números del sorteig de la ONCE del dia 15 de desembre de 2018. Per a més informació en poden consultar les bases del sorteig en aquest enllaç.


La investigació dóna vida! Col•labora amb nosaltres en favor de la Marató de TV3

Consulta aquí la butlleta premiada.

:


COMAIGUA APOSTA PER L'ESPORT
dijous, 30 / agost / 2018

Comaigua ha signat un conveni de col·laboració amb el Cambrils United, Club de Futbol amb l’objectiu de promoure i fomentar les activitats de caràcter esportiu, concretament el futbol base, entenent l’esport com una de les millors inversions per a la qualitat de vida dels nens i nenes del municipi.

Mitjançant l’acord que han signat Francisco Javier Ferre, President del Cambrils United, Club de Futbol; i el gerent de Comaigua, Quim Vicens, Comaigua patrocinarà al Cambrils UCF, les  temporades 2018/19 i 2019/20.

:


Et convidem a la II Cursa de l’Aigua – Dia Mundial de l’Aigua ‘18
dimarts, 13 / març / 2018

Des de 1993 el 22 de març es celebra anualment el Dia Mundial de l'Aigua. Convocat per Nacions Unides, aquest dia serveix per destacar la importància de l'aigua dolça i de gestionar-la de forma sostenible. El Dia Mundial de l'Aigua es centra cada any en un aspecte diferent relacionat amb l'aigua. Al 2018 el tema escollit ha estat “Nature for water”. La naturalesa pot ajudar-nos a superar els desafiaments que planteja l'aigua al segle XXI. Plantar boscos, reconectar rius i restaurar els aiguamolls retornarà l'equilibri al cicle de l'aigua, a més de millorar la salut pública i els mitjans de vida.

A Comaigua considerem que una bona manera de celebrar-lo és fomentar els hàbits saludables.  Per aquest motiu us convidem a la segona Cursa de l’Aigua que  organitzem per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua.

L’objectiu és continuar fomentant la pràctica esportiva per part de la població, amb un esdeveniment que funciona, la qual cosa repercuteix en la salut, en el benestar i en la qualitat de vida.

L’esdeveniment  és organitzat per Comaigua i el Consell Esportiu del Baix Camp i col•laboren els Ajuntaments de la comarca del Baix Camp, el Club Excursionista Arítjol, l'Ajuntament de La Selva del Camp, la Diputació de Tarragona, i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

II CURSA DE L’AIGUA
24 de març de 2018
2a Cursa de l’Aigua La Selva del Camp – Baix Camp – Inscripcions gratuïtes

Data límit d’inscripció: 18 de març de  2018
Hora: 10h
Lloc: Pàrquing  zona escolar de la Rasa Abel Ferrater a La Selva del Camp

A les 10.00 hores es donarà la sortida de la cursa d’adults, sense cap límit d’edat per participar-hi i, cap a les 10.45 hores, i fins a les 13.00 hores, s’aniran disputant les curses infantils, en les categories cadet i juvenil, infantil i aleví, benjamí i prebenjamí i minis, tant masculina com femenina. Les inscripcions són obertes per dos canals. D’una banda, presencialment al Consell Esportiu del Baix Camp i de l’altra, a la microsite:  https://glarrotcha.wixsite.com/cebc

Inscriu-t’hi!

Descarrega’t el programa

Obsequi de samarreta tècnica pels 50 primers participants de cada categoria i avituallament per a tots els participants!

:


Una quota fixa mensual per pagar el rebut de l’aigua
dijous, 22 / juny / 2017

A partir d’aquest mes de juny, oferim als nostres clients un sistema de pagament d’una quota fixa, que suposa un important avantatge per a les famílies que d’aquesta manera sabran exactament quant hauran de pagar cada mes, independentment del consum realitzat.

Es tracta d’una nova modalitat de pagament amb una quota fixa mensual en concepte d’aigua, que no varia i es regularitza un cop a l'any. D’aquesta manera, les famílies poden fer una millor planificació i distribuir les seves depeses habituals de manera uniforme. El sistema no suposa cap canvi en les condicions del contracte. Els comptadors es segueixen llegint i es continua facturant amb la mateixa periodicitat que cada titular té assignada. L’únic que canvia és la quantitat que es paga ja que es distribueix per mesos amb una quota plana que es pot sol·licitar i donar de baixa en qualsevol moment i sense despeses afegides.

Al donar-se d’alta al nou sistema, proposem a l’usuari una quota mensual a pagar basada en l’històric del consum real del client. Al cap de l’any es regularitza l’import abonat i si s’ha pagat més del que s’ha consumit, retornarem a l’usuari la xifra cobrada de més. En cas contrari, el client pagarà la diferència que, segons quina sigui la quantitat, es podrà fraccionar automàticament en tres mesos. La sol·licitud d’alta es pot fer a l’Oficina Virtual, al centre d’atenció telefònica o a les oficines d’atenció al client.

:


Què faràs per a celebrar-lo? Dia Mundial de l’Aigua
divendres, 17 / març / 2017

Des de 1993 el 22 de març es celebra anualment el Dia Mundial de l'Aigua. Convocat per Nacions Unides, aquest dia serveix per destacar la importància de l'aigua dolça i de gestionar-la de forma sostenible. El Dia Mundial de l'Aigua es centra cada any en un aspecte diferent relacionat amb l'aigua. Al 2017 el tema escollit ha estat “Per què desaprofitar aigua?”. Garantir la disponibilitat d'aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a tothom, inclou un objectiu de reduir a la meitat la proporció d'aigua dilapidada i augmentar el seu reciclatge.

A Comaigua considerem que una bona manera de celebrar-lo és fomentar els hàbits saludables i la sostenibilitat.  Per aquest motiu us convidem a assistir a les diferents jornades culturals, mediambientals i saludables que organitzem per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua.

21 de març de 2017
Jornada de portes obertes a la Depuradora de l’Hospitalet de l’infant

Primera visita guiada a les 10 hores
Segona visita guiada a les 12 hores

22 de març de 2017
Jornada de portes obertes a la Depuradora de Cambrils

Primera visita guiada a les 10 hores
Segona visita guiada a les 12 hores
Tercera visita guiada a les 16 hores

26 de març de 2017
1a Cursa de l’Aigua Reus – Baix Camp – Inscripcions gratuïtes

Hora: 11.30 h.
Lloc: Circuit Natural Parc de Roquís (Pol. Agro Reus)
Tipus de circuit: Cros
Distància: 4700 metres

Taller infantil per a nens de 3 a 12 anys.
 Crea la teva xapa !
Dibuixa i pinta una imatge relacionada amb l’aigua i amb la que et podràs fer la teva pròpia xapa.

Inscriu-t’hi!

26 de març de 2017
Festa de l’arbre a la Resclosa – Inauguració del camí del Rec a la Selva del Camp

A partir de les 10 del matí taller mediambiental per a nens.
 Separa i recicla!
Ajuda’ns a reciclar residus mentre et diverteixes atrapant boletes d’una piscina amb aigua en
moviment!

Castell inflable Circus. Vine i emporta’t un globus de regal!

:


Conveni de cooperació amb el Museu d’Història de Cambrils
dijous, 2 / febrer / 2017

Comaigua i el Museu d’Història han signat un conveni marc de cooperació, amb el  principal objectiu d’aprofundir en l’estudi i la divulgació del coneixement de l’ús de l’aigua al terme municipal de Cambrils al llarg de la història.

Amb aquest conveni s’acorda participar conjuntament en les activitats culturals i didàctiques vinculades amb el cicle de l’aigua, especialment aquelles que estiguin relacionades amb el Museu Molí de les Tres Eres.

L’acord, també permetrà donar cobertura a l’actual manteniment i neteja de la bassa i les seves conduccions. El Museu d’Història de Cambrils, posarà a disposició de Comaigua, la sala del Molí de les Tres Eres per la realització d’activitats, de forma puntual, en coordinació amb l’Ajuntament de Cambrils.

:


10 anys d’història i d’èxit d’empresa
dijous, 29 / desembre / 2016

L’any 2006, naixia l’empresa mixta comarcal Comaigua, fruit de l’acord del Consell Comarcal del Baix Camp amb els ajuntaments, amb l’objectiu de mancomunar esforços i després d’un procés públic de selecció que guanya Sorea (del grup Agbar).

En aquest temps, Comaigua s’ha consolidat com una empresa de serveis que ha aportat a la gestió municipal de l’aigua  la professionalització, ha aportat tecnologia; ha aportat un millor aprofitament dels recursos hídrics municipals i ha aportat una gestió integral i de més qualitat d’aquest servei bàsic i essencial.

Comaigua, a més, incorpora accions de sensibilitat social relacionades amb la pobresa energètica de famílies que pateixen durament la crisi econòmica, i altres accions de foment educatiu i cultural que suposen una implicació clara de l’empresa amb el territori que forma part del seu àmbit d’actuació.

La història de l’empresa, els seus valors, les accions que desenvolupa, la seva cartera de serveis, el seu compromís amb el territori, la seva inversió en qualitat, en salut laboral, en desenvolupament tecnològic, en sostenibilitat, tot això i molt més són aspectes que la posicionen en un model de referència únic a Catalunya de col·laboració públic- privada en l’àmbit Comarcal.

Per commemorar els 10 anys de Comaigua, s’ha editat un audiovisual del seu posicionament corporatiu: el client com a centre de la seva activitat, per posar en valor que darrere del simple fet d’obrir l’aixeta hi ha un equip de professionals que treballa al servei de les persones.

Vols veure el vídeo? Fes click aquí.

 

:


Comaigua compromesa amb la Sostenibilitat Ambiental
dimarts, 8 / novembre / 2016

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, van lliurar ahir, en un acte al Palau de la Generalitat, el certificat d’Acords Voluntaris a Comaigua com a empresa adherida al aquest programa de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que promou la Generalitat de Catalunya.

Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció d’aquests gasos, responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, els organismes es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.
Amb aquesta adhesió Comaigua es compromet a implementar mesures de millora en la gestió ambiental, avaluant i actuant per una reducció d’emissions de Gasos d’efecte hivernacle.

:


COMAIGUA calcula les seves emissions dels gasos d’efecte hivernacle
divendres, 28 / octubre / 2016

Comaigua, d’acord amb el seu compromís en reduir els impactes ambientals derivats de la seva activitat, s’ha verificat en la Norma Internacional UNE-EN ISO 14064-1:2012 sobre la quantificació de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle. L’efecte hivernacle és la principal causa d’escalfament global.


Per aquest motiu, s’ha realitzat un inventari on es descriu la quantitat total d’emissions de CO2 equivalents i altres gasos d’efecte hivernacle (GEH) causats directament o indirectament per la companyia. El 86% de les emissions són derivades del consum d’energia elèctrica, el 7% del consum de gasoil, el 4% de les emissions derivades del procés de depuració i el 3% d’altres emissions.


Un dels pilars de la companyia és promoure un ús eficient i sostenible dels recursos naturals i energètics, i proporcionar informació i els recursos necessaris per contribuir a la reducció dels impactes ambientals, la lluita i millora contra el canvi climàtic i la reducció de la contaminació.


La progressiva renovació de la flota de vehicles per elèctrics, la realització d’auditories energètiques de les instal·lacions o la substitució de bombes i lluminàries per altres de menor consum, formen part de les actuacions que està duent a terme la companyia.


Al següent enllaç es pot consultar el resum de l’inventari realitzat. Clica aquí

:


Solucionada la problemàtica de les olors de la depuradora de Cambrils
divendres, 14 / octubre / 2016

El passat mes d’abril s’iniciaven els treballs de millora de la depuradora de Cambrils que permetrien acabar amb els episodis de males olors que es van produir l’estiu anterior, amb una previsió de finalització de les obres de millora per abans d’aquest estiu.


Durant l’execució de les obres de millora de la depuradora, van tenir lloc diferents visites de grups d’interès per fer-ne el seguiment.

Finalitzades les obres i passat l’estiu, s’ha tornat a realitzar una taula rodona amb els representants de les diverses associacions veïnals del municipi per tenir una valoració i opinió real de les persones afectades.

Atesa la problemàtica d’anys anteriors i tenint en compte els compromisos de millora que s’havien de dur a terme, s’exposa a tots els assistents l’evolució de l’obra de confinament dels punts conflictius de males olors i tractament i, l’augment de la capacitat de dosificació d’oxigen pur. També es fa un resum de totes les mesures addicionals que s’han pres aquest estiu per part de Comaigua, a banda d’aquestes dos grans millores.


Finalitzada l’exposició de les obres realitzades i l’estat actual de la depuradora, es valora per part dels veïns molt positivament les millores adoptades amb el que expressen que “ha estat el primer estiu sense olors des de fa molts anys”.


Tant Comaigua com l’Ajuntament, destaquen que no s’ha rebut cap queixa durant tot l’estiu concretament de l’Edar i s’insisteix en què es facin arribar consultes, queixes o suggeriments al respecte, ja sigui per les vies facilitades per Comaigua o bé directament a l’Ajuntament.


Durant aquest mes es finalitzarà la redacció del projecte per incrementar la capacitat de tractament de l’actual depuradora, amb previsió de què les obres estiguin enllestides abans de Setmana Santa del 2017.

 

:


Comaigua aposta per l’esport
dijous, 15 / setembre / 2016

Comaigua ha signat un conveni de col·laboració amb el Cambrils United, Club de Futbol amb l’objectiu de promoure i fomentar les activitats de caràcter esportiu, concretament el futbol base, entenent l’esport com una de les millors inversions per a la qualitat de vida dels nens i nenes del municipi.

Mitjançant l’acord que han signat Francisco Javier Ferre, President del Cambrils United, Club de Futbol; i el gerent de Comaigua, Jordi Azorín, Comaigua patrocinarà al Cambrils UCF, les  temporades 2016/17 i 2017/18.

:


Cap nen sense nedar
divendres, 22 / juliol / 2016

Comaigua ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs per col·laborar amb la campanya “Cap nen sense nedar “amb l’objectiu que els escolars de Vinyols i els Arcs, puguin adquirir els coneixements bàsics per desenvolupar-se en el medi aquàtic. Comaigua es farà càrrec dels costos de desplaçament i de la quota de piscina. La campanya prevista pel curs vinent, tindrà lloc a la piscina municipal de Cambrils.

Mitjançant l’acord que han signat l’Alcalde, Arnau Guasch Girona; i el gerent de Comaigua, Jordi Azorín, el consistori es compromet a posar en marxa aquest programa, en que es facilita l’aprenentatge bàsic de la natació a nens i nenes de Vinyols i els Arcs.

Es tracta d'una activitat molt interessant que contribueix en el desenvolupament integral de l'alumne/a en el medi aquàtic, tant nivell psicomotriu com cognitiu i afectiu. Permet aprofitar les grans possibilitats educatives que ofereix l'aigua. Es presenten unes activitats adequades a les característiques dels alumnes, educatives i lúdiques, que parteixen del seu nivell inicial i que respecten el ritme de progressió. Es pretén que l'alumne/a arribi a dominar el medi aquàtic al finalitzar la campanya.

:


Arriba el II Cicle de Concerts Comaigua del 17 de juliol al 6 d'agost
dimarts, 12 / juliol / 2016

Del 17 de juliol al 6 d'agost, els municipis de la Selva del Camp, Cambrils, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vinyols i els Arcs, les Borges del Camp i Castellvell del Camp acolliran concerts del II Cicle de Concerts Comaigua, patrocinats per Comaigua amb el suport del Consell Comarcal del Baix Camp, i l'organització tècnica d'Ars Aurea Sonora, de Castellvell del Camp.
 
Els concerts són oberts a tothom i gratuïts i aniran a càrrec de dues formacions musicals integrades fonamentalment per músics del Camp de Tarragona. Per un costat, el Quartet Cum Júbilo del Camp de Tarragona, que és un quartet de corda, i per l'altre Aurea Ars Ensemble, que ofereix diferents agrupacions musicals de petit format, de manera que en aquest cicle de concerts es presentaran les agrupacions soprano-flauta-guitarra i flauta-clarinet-piano.
 
El fil conductor musical d'aquesta edició del II Cicle de Concerts Comaigua serà l'estrena a Catalunya d'obres de cambra del reconegut compositor britànic Howard Blake. Blake, nascut en 1938 és OBE (Order of The British Empire), i ha estat nominat a l'Oscar per la banda sonora del film d'animació “The Snowman” (El Ninot de Neu), i guanyador d'un premi BAFTA per la banda sonora de “Flash Gordon”(1982), que escrigué amb el grup Queen.
 
De fet, el compositor serà present als concerts que es realitzin a la Selva del Camp, a les Borges del Camp i a Castellvell del Camp, com a espectador de luxe dels concerts, on s'interpretaran obres seves: “Spieltrieb" i "A Month in The Country” (banda sonora de la pel·lícula del mateix nom) a càrrec del Quartet Cum Júbilo; i "Penillion", "Invocation" i una suite de la banda sonora original "Els Duelistes" (1977), òpera prima del director Ridley Scott, en els concerts d'Aurea Ars Ensemble. A banda, d'aquestes, també s'interpretaran obres de Dimitri Shostakovich i Alexander Borodin, i de compositors contemporanis, alguns catalans (com Enric Granados), i espanyols, com Federico García Lorca o Antonio José (els dos últims, víctimes del feixisme, dels que aquest any es commemora el 80 aniversari del seu assassinat).
 
Calendari de concerts:
 
17 de juliol, a les 20 hores, al Castell de la Selva del Camp, concert amb Quartet Cum Júbilo
19 de juliol, a les 21.30 hores, a l'església de Sant Pere de Cambrils, concert amb Quartet Cum Júbilo
24 de juliol, a les 19.30 hores, al Teatre de l'Hospitalet de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, concert amb Aurea Ars Ensemble
30 de juliol, a les 22.30 hores, a l'església de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, concert a càrrec de Aurea Ars Ensemble
5 d'agost, a les 21.30 hores, al passeig del Mirador de les Borges del Camp, concert d'Aurea Ars Ensemble
6 d'agost, a les 21 hores, a l'ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp, concert a càrrec d'Aurea Ars Ensemble

El Quartet Cum Júbilo del Camp de Tarragona és una de les seccions de cambra que pertany a l'Orquestra Cum Júbilo del Camp de Tarragona. Aquesta formació nasqué a partir de les produccions simfòniques que, des de l'any 1999 s'han anat realitzant a Castellvell del Camp, en motiu de la celebració del tradicional Concert de Nadal a Castellvell del Camp (que ja compta amb 17 edicions realitzades). Així mateix, també hi han col·laborat, i hi col·laboren, com a membres regulars de la plantilla o com a solistes convidats, professionals provinents d'orquestres d'àmbit nacional i internacional com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, Orquestra do Algarve, Orquestra Simfònica de Castilla y León, Orquestra Simfònica Ciudad de Melilla, Royal Liverpool Filharmònic Orquestra, Manchester Hallé Orchestra, entre altres.
 
Per la seva banda, Aurea Ars Ensemble fou creada l'any 2008, té seu a Castellvell del Camp, i agrupa músics de han col·laborat amb aquesta Associació Cultural Musical en els més de setze anys que es dedica a organitzar espectacles de música en viu en diferents àrees geogràfiques de Catalunya, Espanya i al Regne Unit. Però molt especialment a les Comarques de Tarragona, on se centra la seva principal activitat.
 
Aquest segon cicle coincideix amb el 10è aniversari de la creació de Comaigua.

:


Comencen les obres de millora a la depuradora de Cambrils
dimarts, 26 / abril / 2016

Aquest mes d’abril s’han iniciat els treballs de millora de la depuradora de Cambrils que permetran acabar amb els episodis de males olors que es van produir l’estiu anterior.

Les obres consisteixen en el confinament dels punts crítics de generació de males olors i en el tractament de les emissions. Fins ara, l’aire sortia directament a l’atmosfera i  en determinades condicions generava olors. Amb les obres de millora es tanquen els punts crítics i es realitza un tractament de l’aire per eliminar els elements químics que generen les males olors, i que són principalment compostos de sofre, amoníacs i altres volàtils orgànics. L’abast de la millora contempla el tractament de l’aire confinat del pretractament i dels espessidors de fangs.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor i president de Comaigua, Eduard Pellicer, han visitat les instal·lacions en les quals s’han iniciat els primers treballs i que han estat  adjudicats a Aeris Tecnologías Ambientales S.L. L’obra és finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua i compta amb un pressupost de gairebé 130.000 euros.

:


Celebrem la Festa de l'Aigua amb jocs i tallers per als nens
divendres, 15 / abril / 2016

El passat 9 d’abril, el parc del Pescador de Cambrils, va ser l'escenari de la Festa de l'Aigua per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra oficialment el dia 22 de març.

Durant tot el matí es van organitzar diferents tallers per als més petits. En un ambient molt familiar, els pares i mares amb els petits, van poder provar diferents circuits d'aigua, jocs d'habilitat amb l'aigua com a protagonista, així com diferents tallers de manualitats. Un dels tallers portava per títol "Fes la teva xapa", on els participants van poder dibuixar i pintar imatges relacionades amb l'aigua i crear la seva pròpia xapa personalitzada. Una altra zona, per a nens més menuts, s'anomenava "Ludoteca d'aigües", on hi havia diferents jocs d'aigua: es podia fer música amb l'aigua, construir castells o fer navegar vaixells. També hi havia un altres espai, on els nens i nenes es podien disfressar i representar diferents situacions quotidianes amb l'aigua com a protagonista i, un monitor els immortalitzava en una foto en el marc del taller "L’aigua i tu. Quedaràs retratat!".

Tot plegat, una activitat lúdica i divertida, on els més petits van poder descobrir els múltiples valors que té l'aigua, així com conscienciar-los sobre la seva cura i estalvi.

Si vas assistir i vols veure o descarregar les fotografies, accedeix a l'enllaç que habilitarem en aquesta notícia en els propers dies.

:


Comaigua premiada per la seva gestió sostenible
divendres, 1 / abril / 2016

L’Associació Catalana Amics de l’Aigua, premia a COMAIGUA per la seva gestió del cicle integral de l’aigua, pel seu compromís per mitigar les conseqüències del canvi climàtic i l’ús eficient i sostenible dels recursos naturals i energètics.

La utilització de vehicles elèctrics, la lectura remota dels comptadors o l’aprofitament de l’aigua de pluja per al rec de jardins son part de les iniciatives que actualment desenvolupa la companyia per tal de contribuir a la reducció dels impactes ambientals, la lluita contra el canvi climàtic i la prevenció de la contaminació.

L'Associació lliura cada any, amb motiu de les celebracions del Dia Mundial de l'Aigua, els Premis de l'Aigua, amb els que es pretén estimular, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin quelcom a veure amb la voluntat de millorar la relació de la població amb l'aigua i el seu entorn natural. El Jurat esta integrat per personalitats de reconegut prestigi al món de l'aigua a Catalunya.

L’Associació està integrada per un conjunt de persones que, des de la seva llibertat i independència, treballa al voltant dels problemes de l’aigua a Catalunya amb els objectius d’impulsar el coneixement de la realitat hidràulica del país, incrementar la sensibilització envers els problemes de l’aigua, impulsar hàbits de consum responsable i col·laboren en la investigació de temes relacionats amb l’aigua.


 

:


Compromís amb les persones
dilluns, 1 / febrer / 2016

El compromís amb les persones i la societat és un dels nostres pilars fonamentals.

La sensibilitat davant de casos de vulnerabilitat són una prioritat a Comaigua. Per això treballem activament amb tots els municipis que gestionem per oferir solucions adequades a cada situació.

Aquest any 2015 Comaigua ha garantit l'accés al servei d'aigua de moltes famílies que  pateixen vulnerabilitat econòmica i es troben en risc d’exclusió.

Concretament, han sol•licitat l’ajuda del Fons Social 397 famílies, bonificant un total de 1.298 factures  per import de 25.038€.

Comaigua també ha ofert ajornaments i pagaments a termini sense cap tipus d’interès  a 147 famílies  de 225 factures i per un import de 340.786,51€

Per aquest any 2016, hem aprovat nous Fons Socials per import de 30.000€

Per conèixer  bonificacions i ajuts de cada municipi, només cal entrar al cercador de la web, localitzant el municipi i anant a l’apartat de tarifes i bonificacions.

A Comaigua,  som al teu costat.

:


Compromesos amb els nostres clients
dijous, 21 / gener / 2016

Comaigua llança cinc compromisos resultat de l’evolució i l’aposta contínua per la millora en el servei i compromís amb els seus clients. Vols conèixer els cinc punts amb els quals Comaigua es compromet?

  1.Instal·lació del comptador en 24 hores a partir de la formalització del contracte.
  2.Sempre que detectem un consum per sobre de l'habitual, ens comprometem a comunicar-t'ho mitjançant un avís dipositat a la bústia, o en qualsevol cas mitjançant un missatge a la factura corresponent.

  3.Ens comprometem a donar resposta a les reclamacions en un termini màxim de 10 dies hàbils. 
  4.Ens comprometem a la rectificació en cas d'error en la lectura de la teva factura atribuïble a l'empresa. 
  5.Ens comprometem a tenir a la teva disposició l’última analítica de l’aigua completa de la teva zona d’abastament.

En cas de no complir algun d’aquests compromisos, rebràs compensació econòmica de 10€ (veure clàusules generals i particulars).

La data d’entrada en vigor d’aquests compromisos va ser el 18 de desembre de 2015. Accedeix a la Carta de Compromisos de Comaigua per conèixer informació més detallada

:


Comaigua posa a disposició dels usuaris la seva Oficina Virtual a través d’una aplicació gratuïta
dimecres, 2 / desembre / 2015

L’App permet realitzar gestions en línia des de qualsevol dispositiu mòbil o tablet - consultes, pagaments, conèixer els telèfons d’interès de Comaigua o accedir a les preguntes més freqüents-, de manera ràpida i còmode
 
Els usuaris de Comaigua tenen des d’avui una nova eina per tal de poder dur a terme les seves gestions en línia. Connectant-se a qualsevol dispositiu mòbil o tablet amb sistema Android o IOS, els usuaris accediran a l’Oficina Virtual i podran fer les seves gestions de manera ràpida i còmode. Així doncs podran realitzar consultes, pagaments, conèixer els telèfons d’interès de Comaigua o accedir a les preguntes més freqüents.

Els clients que siguin usuaris registrats a l’Oficina Virtual podran visualitzar les seves factures i l’evolució dels seus consums d’una forma diferent, gestionar els seus contractes, conèixer l’estat dels seus tràmits i sol•licitar l’alta de la factura sense paper.

L’aplicació ha estat presentada avui en roda de premsa per part del president de Comaigua, Eduard Pellicer, i del director gerent de Comaigua, Jordi Azorín.

Amb registre previ o sense
Es pot accedir a l’aplicació havent-se registrat prèviament o sense haver-ho fet. Sense estar registrat, les accions que es podran realitzar són: fer un pagament, omplir el formulari de contacte, consultar telèfons d’interès, configurar l’idioma, accedir a l’apartat de preguntes freqüents, condicions legals o accessibilitat.

Si l’usuari està registrat, té al davant un ventall d’accions a executar molt més ampli. Es poden consultar contractes, factures, tràmits i actuacions. També es poden modificar dades com les de domiciliació o correspondència, o actualitzar les dades del titular i de l’usuari. Altres accions que es poden fer és consultar la factura en línia, facilitar la lectura del comptador, o consultar les gràfiques de consum.

Com es pot descarregar i a on?
Localitzant l’App directament des del market, cercant ‘Comaigua’ al buscador. Disponible per Android i IOS

Per a més informació visualitza aquest video

:


Comaigua, al costat de les persones
dijous, 26 / novembre / 2015

La sensibilitat davant de casos de vulnerabilitat són una prioritat a Comaigua. Per això treballem activament amb tots els municipis que gestionem per oferir solucions adequades a cada situació.

El compromís amb les persones i la societat és un dels nostres pilars fonamentals. Per aquest motiu a Comaigua hem creat Fons de Solidaritat, una eina més per contribuir a millorar la situació de moltes famílies que es troben en situació de precarietat econòmica.

La normativa vigent relativa a la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica i residencial, afecta directament als subministraments bàsics com ho és el subministrament d’aigua. Comaigua ha treballat sempre estretament amb els serveis socials dels diferents municipis que gestiona aplicant mesures adequades i des de l’aprovació de la darrera normativa la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, la relació amb els serveis socials és encara més efectiva per assegurar que cap persona vulnerable pugui quedar sense subministrament d’aigua. 

Als diferents municipis s’apliquen diverses mesures: protocols reguladors, tarifes socials i bonificacions, fons de solidaritat per cobrir els rebuts impagats de les persones més desfavorides, ajornament i pagaments a terminis, formacions al personal d’atenció, jornades i taules de treball amb tècnics municipals.

Pots consultar bonificacions i ajuts de cada municipi entrant al cercador de la web, localitzant el municipi i anant a l’apartat de tarifes i bonificacions.

A Comaigua estem compromesos a situar-nos sempre al costat de les persones.

 

:


Promovem el Dia Mundial del Rentat de Mans
dijous, 8 / octubre / 2015
Dia mundial del rentat de mans

El 15 d'octubre és el dia designat des de 2008 com a Dia Mundial del Rentat de Mans.

Des de Comaigua ens sumem a les empreses i entitats que pretenen difondre l’acció de rentar-se les mans amb aigua i sabó com un hàbit freqüent i necessari. S’ha demostrat que aquesta mesura és una de les més efectives per prevenir algunes malalties.

Per promoure aquesta acció en l’àmbit domèstic, familiar i socioeducatiu hem creat Hand Wash Up! Es tracta d’un joc digital que té per objectiu transmetre la importància de rentar-se les mans. La mecànica consisteix a fer combinacions dels elements aigua i sabó per acabar amb tots els microbis que podrien perjudicar la salut de les persones.

Des d’aquí t’animem a col·laborar amb nosaltres i a difondre aquesta iniciativa en el teu entorn familiar perquè aquest hàbit es practiqui.

Entra en el següent enllaç i juga amb Hand Wash Up!

:


Comaigua col•labora amb el centre obert de l’Hospitalet de l’Infant
divendres, 25 / setembre / 2015

Comaigua SL, ha lliurat a l’Ajuntament del municipi 800 euros per col·laborar amb el Centre Obert Cavallet de Mar, un servei que el consistori ofereix a l’Hospitalet de l’Infant, en conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp, a més d’una quinzena d’infants del municipi per promoure el seu desenvolupament integral i prevenir situacions de risc social i de ruptura amb la família i l’escola.

Mitjançant l’acord que han signat l’alcalde, Alfons Garcia; i el gerent de Comaigua, Jordi Azorín, el consistori s’ha compromès a destinar aquesta aportació econòmica a pagar el transport d’aquests nens i nenes fins a Cornellà de Llobregat, on visitaran el Museu de les Aigües Agbar; i per comprar nous equips informàtics per millorar l’atenció als infants que assisteixen al Centre.

“Els usuaris d’aquest servei, supervisat pel departament de Serveis Socials, fan una visita cada any, en finalitzar el curs escolar i creiem que la visita a aquest museu pot ser interessant perquè s’hi fomenta el valor i el coneixement sobre un recurs natural, l’aigua, des d’una experiència vital, d’aprenentatge i lúdica”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Cristina Borràs, present també a l’acte de signatura del conveni amb Comaigua.

Al Centre Obert Cavallet de Mar dues monitores tenen cura dels infants a les tardes, després de l’escola, a la sala annexa al pavelló poliesportiu de l’Hospitalet de l’Infant, situada al carrer Tivissa; i els organitzen tallers i activitats, a més d’ensenyar-los bons hàbits d’higiene i conducta, entre altres matèries.

:


Aprovat un fons social a la Selva del Camp i Castellvell del Camp
divendres, 25 / setembre / 2015

Aquest mes de setembre, Comaigua conjuntament amb els ajuntaments de la Selva del Camp i Castellvell del Camp, han signat un conveni de col·laboració per la creació d’un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar la totalitat del rebut de l’aigua a les persones en risc d’exclusió.

L’objectiu és possibilitar l’accés al servei d’abastament d’aigua i clavegueram a les persones amb greus dificultats per fer front a les despeses de l’habitatge. Aquest  Fons de Solidaritat és per un import de 1.500 euros a Castellvell del Camp i 3.000 euros a la Selva del Camp.

Aquest acord, que té vigència fins al 31 de desembre d’enguany, és una eina més amb la que s’intenta pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies més necessitades.

:


Comaigua gestiona l’EDAR de Riudoms (Tarragona)
dimecres, 5 / agost / 2015

Comaigua, empresa participada pel Consell Comarcal del Baix Camp en un 51% i per Sorea en un 49%, gestiona des del passat mes de maig, i per un període de 10 anys, l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del municipi de Riudoms. L’ajuntament d’aquesta localitat va delegar recentment la competència d’aquesta EDAR al Consell Comarcal del Baix Camp que l’ha encarregat a Comaigua. L’EDAR de Riudoms, amb tractament biològic convencional, dóna servei a una població de 8.330 habitants i, depura uns 320.000 m3.

Comaigua, gestiona el servei d’aigua potable i clavegueram de sis municipis de la Comarca del Baix Camp, així com 11 Estacions Depuradores situades a Alforja, Botarell, Cambrils, Hospitalet de l’Infant, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, La Selva del Camp, Vandellós i Vilaplana. 

 

:


Comaigua implanta el sistema de gestió ambiental ISO 14001
dimecres, 1 / juliol / 2015

La direcció de COMAIGUA ha assumit el compromís de gestionar els recursos naturals d’una manera eficient i sostenible per a la protecció i conservació del medi ambient.

Amb aquesta finalitat COMAIGUA, ha implantat un sistema de gestió ambiental basat en la norma ISO 14001 a les 10 Estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR’s) gestionades, al servei d’aigua i clavegueram de Cambrils així com a la seva seu central ubicada al Carrer Raval de Gracia. Com a objectiu clau per al 2015 la societat planteja la certificació de la totalitat dels centres d’aigua i clavegueram gestionats.

Dins de les línies d’actuació implantades per a la millora continua en la gestió ambiental es troba el compromís i respecte de la biodiversitat, l’adopció de mesures per a la prevenció de la contaminació, l´optimització de l’ús de recursos naturals, i l’eficiència energètica. En aquest sentit, cal destacar la realització d’auditories energètiques i la implantació de sistemes per reduir el consum energètic a les instal•lacions tant d’abastament d’aigua com de depuració.

:


Comaigua amplia els seus canals d’atenció amb un nou punt d’autoservei
dijous, 21 / maig / 2015

Aquest mes de maig, Comaigua posa a disposició de tots els seus clients un nou punt d'autoservei, situat a l'oficina de Cambrils.

Amb aquest equip el client podrà, a més de pagar les seves factures  amb targeta de crèdit o dèbit, emetre cartes de pagament, introduir lectures o sol•licitar un duplicat de qualsevol de les seves factures.

El dispositiu ha estat concebut des del principi com una eina de molt senzill ús. S'espera que la seva  aplicació estigui a l'abast de la immensa majoria de les persones. I que en pocs passos, i només amb el DNI o NIF o número de contracte; qualsevol client pugui resoldre, la major part de les gestions habituals amb la companyia de l'aigua i sense temps d'espera.

Un dels principals avantatges d'aquest dispositiu, és que ofereix la possibilitat d'emetre cartes de pagament, donant així la possibilitat als clients més reticents a l'ús de mitjans de pagament, de disposar d'una alternativa còmoda i segura per gestionar l'abonament dels seus rebuts de l'aigua.

Aquest terminal, que inicia una xarxa de dispositius, és solament el primer pas per a la implantació en llocs més accessibles per a la població, edificis públics i ajuntaments. És solament una més de les alternatives que té a la seva disposició qualsevol client de Comaigua per realitzar les seves gestions.

:


El dia mundial de l’aigua Comaigua organitza la Festa de l’aigua
dimecres, 18 / març / 2015

Des de 1993 el 22 de març es celebra anualment el Dia Mundial de l'Aigua. Convocat per Nacions Unides, aquest dia serveix per destacar la importància de l'aigua dolça i de gestionar-la de forma sostenible. El Dia Mundial de l'Aigua es centra cada any en un aspecte diferent relacionat amb l'aigua. Al 2015 el tema escollit ha estat "Aigua i desenvolupament sostenible".

Comaigua es suma a les activitats organitzades per commemorar aquest dia i us convida a assistir a l'activitat infantil: La Festa de l’aigua, que pretén recuperar i transmetre el valor de l'aigua.

Lloc: Parc del Pescador - Cambrils
Horari: de 10.30h a 13:30h

L'activitat està composada per tallers infantils per a  nens de 3 a 12 anys:

Del pou a casa
Es divertiran construint una autèntica xarxa de canonades i fent fluir l’aigua fins a les llars.
L’aigua i tu. Quedaràs retratat!
Busquem els millors actors i actrius per representar situacions quotidianes amb l’aigua com a protagonista. Després se les podran descarregar des del web de Comaigua
Ludoteca d’aigües
Jocs com a element principal l’aigua on podran composar música, construir castells o fer navegar vaixells. Coneixement dels valors de l’aigua.

:


Comaigua porta ‘Aqualogia’ a les escoles per conscienciar als més petits
dilluns, 16 / març / 2015

Comaigua durant els mesos de març i abril presentarà el programa educatiu 'Aqualogia' a diferents centres educatius de Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb el qual es pretén ensenyar als més petits tot el procés del cicle integral de l'aigua a la seva ciutat i reforçar els seus valors mediambientals.

'Aqualogia' presenta l'aigua als menors des d'una perspectiva d'acord a la seva edat. Gràcies a programes multimèdia, jocs i experiments es ressalta la necessitat del bon ús i cura de l'aigua i de les infraestructures que fan possible que aquest recurs arribi a casa i pugui retornar en les millors condicions possibles al medi natural.

A més d'ensenyar d'una forma amena i divertida part del seu programa curricular, 'Aqualogia' pretén que els menors prenguin consciència de la cura i bon ús de l'aigua i de com funciona el cicle urbà de l'aigua des de la captació fins a la seva devolució al medi natural.

L'objectiu de Comaigua és poder apropar als escolars al coneixement dels cicles natural i urbà de l'aigua, potenciar la participació i la interacció dels alumnes mitjançant l'ús de les noves tecnologies i posar a disposició dels professors una eina didàctica adaptada al currículum de cada cicle educatiu. Tot això, amb la finalitat de conscienciar als escolars de la importància de l'aigua i el Medi Ambient.

:


La qualitat de l’aigua de l’aixeta
dijous, 19 / febrer / 2015
Qualitat aigua

Comaigua  col•labora  amb l’Ajuntament de Cambrils i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en una campanya divulgativa sobre “La qualitat de l’aigua de l’aixeta” . L’objectiu és sensibilitzar a la població i donar consells sobre la importància de mantenir les instal•lacions interiors en perfectes condicions i així assegurar que l’aigua de la xarxa pública arriba a les aixetes amb la màxima qualitat.

Aquesta campanya es difon a través de  díptics informatius sobre la qualitat de l’aigua que inclouen recomanacions sobre el manteniment de les instal•lacions interiors. També arribarà als consumidors amb missatges que s’incorporaran a la mateixa factura de l’aigua.

Cal destacar que Comaigua posa a disposició de tots els consumidors, un nou apartat al web  de l’empresa en el que es poden consultar els resultats de les analítiques d’aigua realitzades en les diverses zones d’abastament del municipi, segons el pla de presa de mostres per als autocontrols.

:


S’inicien les obres de millora al clavegueram de Cambrils
divendres, 23 / gener / 2015

Comaigua dóna inici a les tasques de millora en el clavegueram de Cambrils amb l’objectiu de disminuir les incidències localitzades en aquest servei. Aquestes obres han estat objecte de disseny i estudi en col•laboració amb l’Ajuntament de Cambrils i suposaran un seguit d’actuacions en el clavegueram.

La primera actuació es durà a terme al Carrer Brussel•les, on es construirà un captador d’aigua que condueixi el cabal fins el col•lector d’aigües pluvials de la zona. Amb aquesta millora s’evitaran inundacions a la zona a causa de les fortes precipitacions.

En segon lloc, es renovarà un tram de 54 metres del col•lector d’aigües residuals del Carrer Verge de Montserrat, el qual es troba malmès estructuralment a causa del seu ús. Aquesta actuació garantirà la seguretat dels veïns evitant un esfondrament fortuït del paviment.

Finalment, es dotarà a aquesta zona d’una segona millora amb la instal•lació d’una nova xarxa d’aigües pluvials. Es canalitzaran 140 metres amb un nou col•lector de pluvials des de l’Estació d’ADIF fins al Carrer Barcelona. Amb aquesta última intervenció no es produiran entollaments d’aigua que puguin dificultar la viabilitat dels veïns i ciutadans.

A Comaigua treballem dia a dia per millorar el servei. Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar durant les diferents actuacions.

:


Comaigua col·labora un any més en la recollida de joguines de la Creu Roja
divendres, 5 / desembre / 2014
Recollida de joguines

Comaigua participa, un any més, en la campanya “No és per les joguines. La teva solidaritat, els seus drets” de la Creu Roja amb la qual s’espera recollir milers de joguines per als nens i nenes d’arreu de Catalunya en risc d’exclusió social.

D’aquesta forma, Comaigua disposarà, del 9 fins el 18 de desembre, un punt de recollida a la seva oficina d'atenció al client, carrer Raval de Gràcia, 38 de Cambrils.

L’any passat Creu Roja va recollir més de 80.000 joguines amb l’ajuda de les entitats col·laboradores, entre elles Comaigua.

Que la campanya sigui un èxit depèn de tu, acosta't a la nostra oficina i deixa un joguin nova, ajuda’ns a augmentar la xifra!

:


Comaigua supera els 1.000 dies sense accidents laborals amb baixa
dijous, 27 / novembre / 2014
Comptador Comaigua

Comaigua ha superat la fita de 1.000 dies sense cap baixa per accident en horari laboral gràcies a l’elevat grau de compromís individual i col·lectiu per part dels seus empleats i empleades.
 
Com a motivació per a tots els treballadors i treballadores que han assolit aquest èxit per a Comaigua, s’ha instal·lat un marcador on es projecta el recompte dels dies que es van succeint sense accidents.
 
Durant el 2014, Comaigua ha estat portant a terme reunions mensuals de conscienciació sobre seguretat en l’àmbit laboral seguint deu regles molt senzilles, “Les Nostres Regles que Salven”. L’objectiu d’aquestes reunions és assolir zero accidents mortals i reduir el nombre de baixes per accident laboral.

:


Comaigua congela les tarifes de subministrament d’aigua i clavegueram per al 2015
dijous, 20 / novembre / 2014
Oficina Comaigua

El Consell d’Administració de Comaigua ha aprovat per unanimitat la congelació de les tarifes d’aigua potable i clavegueram de tots els municipis que gestiona per a l’any 2015. L’acord esmenat s’estén també a altres serveis relacionats amb el servei de l’aigua gestionats per Comaigua. Aquesta no és la primera congelació de tarifes de la companyia, l’any passat Comaigua ja va mantenir les tarifes del municipi de Cambrils.
 
Aquesta actuació s’ha pogut portar a terme gràcies a les iniciatives que s’han pres per part de l’empresa en quant a la millora de l’eficiència i la retenció de costos. La companyia és conscient de la situació de crisi en la que es troben els habitants de la comarca del Baix Camp i amb la congelació un any més de les tarifes d’aigua i clavegueram, vol seguir garantint l’abastament d’aquest bé de primera necessitat.
 
Durant el Consell d’Administració van ser presentades també algunes novetats tecnològiques en la companyia com és el servei de predicció de pluges mitjançant un sistema radar i el terminal d’autoservei per abonats que es preveu es posi en funcionament en els propers mesos.

:


Comaigua i l’Ajuntament de Cambrils signen un conveni per crear noves exempcions en la factura de l’aigua
divendres, 10 / octubre / 2014
Signatura conveni amb l'Ajuntament de Cambrils

L’Alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau i el Gerent de Comaigua, Jordi Azorín, es van reunir ahir per signar un conveni de col·laboració per concedir noves exempcions en la factura de l’aigua o del clavegueram a persones amb risc d’exclusió que compleixin amb els requisits necessaris per rebre aquest ajut. A la signatura d’aquest conveni també hi va assistir Lluïsa Rom, regidora de Benestar Social. L’objectiu és possibilitar l’accés al servei d’abastament d’aigua i clavegueram a les persones amb greus dificultats per fer front a les despeses de l’habitatge. 
Per recolzar aquest nou conveni, Comaigua ha posat en marxa un Fons de Solidaritat per un import de 20.000 euros adreçat a aquests col·lectius de persones en risc d’exclusió social. Amb aquest pressupost s’aconsegueix una exempció del 100% de la factura de l’aigua, s’amplia la tarifa d’aigua potable a les famílies nombroses i monoparentals i es manté el pagament del rebut del clavegueram a les persones majors de 65 anys amb un baix nivell d’ingressos.

Per a informació detallada, accedeix a la publicació de l’Ajuntament de Cambrils.

:


Les nostres "Regles que salven"
dimarts, 16 / setembre / 2014
Regles que salven

Durant 2014 tots els operaris de Comaigua, ja siguin de xarxa o els treballadors de plantes potabilitzadores o depuradores, assisteixen a reunions periòdiques per tractar i desenvolupar cadascuna de “Les nostres Regles Que Salven”.

Es tracta de deu regles molt senzilles, basades en l’experiència real de les empreses del Grup, enunciades amb l’objectiu d’assolir “Zero accidents mortals” a les tasques portades a terme habitualment en l’activitat de l’empresa.

Les reunions es celebren mensualment, són dirigides pel responsable dels treballadors i en elles els operaris són capaços de posar en context cadascuna de les Regles Que Salven, analitzar les desviacions que es poden produir en situacions reals de treball i comprometre’s a respectar cada regla.

El compromís individual i col·lectiu de cadascuna de les regles que salven és fonamental per a preservar la seguretat laboral a l’empresa. La reunió d’equip que es porta a terme es recolza amb material de suport, targetes i pòsters tipus roll-up on es presenten les Regles Que Salven.

 

:


Comaigua participa en el primer cicle formatiu de Xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua de l'Estat
dijous, 31 / juliol / 2014
institut Pere Martell

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i empreses filials d’Agbar entre elles Comaigua, posen en marxa el primer cicle formatiu de grau mitjà de Xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua de l'Estat, que s'iniciarà a partir de setembre a l'Institut Pere Martell de Tarragona en una modalitat d'ensenyança dual. En el disseny d'aquest títol i en la seva futura implantació col·laborarà l'Escola de l'Aigua d'ADN.

Aquest cicle, pioner a l'Estat, permetrà formar els futurs professionals de l'àmbit d'operacions del sector de l'aigua a Catalunya i respon a la necessitat d'oferir una formació professional vinculada directament amb el cicle integral de l'aigua i el medi ambient.

Amb la modalitat d'FP Dual, les empreses passen d'acollir els alumnes en pràctiques a tenir un paper important com a formadores. En aquest sentit, una gran part de la formació del curs es realitzarà a Sorea, Ematsa i Comaigua, amb una beca per als alumnes. Les empreses també col·laboraran en l'actualització del professorat de l'Institut i aportaran el material i l'utillatge vinculat al curs de l'Institut.
El conveni, que amplia la col·laboració en l'àmbit de la formació entre Agbar i Ensenyament, es va signar ahir a l'Institut Pere Martell de Tarragona, amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el director de Formació Professional del Departament d'Ensenyament, Melcior Arcarons; l'alcalde de Tarragona i president d'Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros; el director general d'Aqualogy S&T, Manuel Cermerón, i el director general de Sorea, Joan Cristià.

El director general de Formació Professional, Melcior Arcarons, va destacar que es tracta de "la primera vegada que es fa un curs d'aquest tipus de forma dual amb un títol propi" i que suposa una "visió més moderna i col·laborativa de la formació professional".

Per la seva banda, el director general d'Aqualogy S&T, Manuel Cermerón, va explicar que amb aquest curs de formació professional se segueix completant una oferta de formació que va començar amb el Màster de l'Aigua. "Aquest cicle de formació professional, que beneficiarà tant les empreses com el sector en general, ens ajuda a equilibrar un mercat en el qual hi havia demanda, però no tanta oferta", va dir. En aquest sentit, el director general de Sorea, Joan Cristià, va subratllar que el curs és una "aposta ferma per la formació professional per part de la companyia que ajuda a generar llocs de treball per a la gent jove".

Per a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, "Tarragona esdevé punta de llança de la formació del sector de l'aigua a l'Estat", mentre que la consellera Irene Rigau va concloure l'acte emfatitzant que la formació professional està passant un bon moment i que comptar amb empreses que creguin en innovació i tecnologia "és una aposta de valor".

:


APROVAT UN FONS SOCIAL A VANDELLÒS I L’HOSPITALET DE L’INFANT
dimecres, 30 / juliol / 2014
Signatura del conveni

L’alcalde President de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons García Rodríguez, el Gerent de Comaigua, Jordi Azorín Poveda, la 1a tinent d'alcalde Regidoria d'Obres i Serveis, M.Elidia López Redondo i la 3a tinent d'alcalde Regidoria de Salut i Benestar Social, Cristina Borràs, han signat un conveni de col·laboració per la creació d’un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica.

Aquest acord, que té vigència fins al 31 de desembre d’enguany, és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica i està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Comaigua l’import del servei d’aigua potable i clavegueram.
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant actualment disposa d’altres ajuts econòmics a les seves ordenances municipals per afavorir a les famílies nombroses, famílies monoparentals, jubilats o pensionistes.
Conscients de la situació actual l’Ajuntament i Comaigua no es poden quedar al marge de les necessitats dels ciutadans i intenten oferir els recursos possibles per pal•liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb més dificultats.

:


Comaigua organitza un cicle de concerts al Baix Camp
dilluns, 14 / juliol / 2014
Liverpool String Quartet

Comaigua ha organitzat, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, un cicle de concerts a càrrec del grup Liverpool String Quartet, que recorrerà durant el mes de juliol els sis municipis que gaudeixen dels serveis de gestió integral de l’aigua que els ofereix l’empresa. El cicle de concerts compta amb la producció de l’associació Ars Aurea Sonora.
El programa dels concerts inclou peces de música clàssica de Mozart, Dvorak, Bach o Shostakovich, que es complementarà amb tangos o amb bandes sonores de pel•lícules.

Els concerts, que són gratuïts, tindran lloc els dies 19, 23, 24 i 25 de juliol a sis municipis del Baix Camp: Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant, Vinyols i els Arcs, Castellvell del Camp, Borges del Camp i la Selva del Camp. Per a més informació, consulta els documents adjunts:

Calendari d'actuacions i póster

:


COMAIGUA IMPLANTA LA TELELECTURA
dimecres, 9 / juliol / 2014
Telelectura

Comaigua posa en marxa el servei de telelectura de comptadors, un sistema amb importants avantatges: possibilitat d’obtenir la lectura sense necessitat d'accedir físicament al comptador, eliminació d’errors, compliment estricte del calendari de lectura, ... però a més permet incrementar molt la informació dels comptadors. Així, si amb el sistema manual de lectura tenim una lectura trimestral, amb la telelectura tenim lectures diàries permetent detectar fàcilment les incidències.

El sistema resulta de gran utilitat per a l’usuari, doncs Comaigua ofereix la possibilitat de que, connectant-se a l’oficina virtual de l’empresa, es pugui accedir a les lectures diàries del seu comptador consultar els consums diaris i el seu històric. A més el sistema permet definir alarmes per excés de consum o per fuita, de forma que davant alguna incidència el s’envia un mail d’avís a l’usuari, resultant especialment interessant en segones residències, doncs es pot portar un control a distancia del consum d’aigua i evitar incidents.

La lectura de comptadors a distància és un sistema innovador, eficient i còmode que es va implantar com a prova pilot en el Polígon Industrial de Cambrils i a un sector de Vilafortuny amb 400 comptadors al llarg de l'any 2013. Comprovat l'èxit de la iniciativa Comaigua preveu estendre progressivament la telelectura arribant a 1000 unitats a finals de 2014 i desplegant-se en un futur fins a tot l'àmbit d'actuació de Comaigua.

:


VISITA D'ESTUDIANTS A L'ESTACIÓ DEPURADORA DE L'HOSPITALET DE L'INFANT
dimarts, 8 / juliol / 2014
Edar

Un any més Comaigua col•labora amb els centres escolars dels municipis oferint les instal•lacions a les escoles per tal que els alumnes puguin conèixer de primera mà alguns dels processos que formen part del cicle urbà de l’aigua.

En aquest ocasió han estat els alumnes de 4rt d’ESO de l’ Institut Berenguer d’Entença els que han visitat l’estació depuradora d’aigües residuals de l’Hospitalet de l’Infant. Els tècnics de Comaigua han pogut explicar com l’aigua residual que es recull a la xarxa de sanejament del municipi es tracta i se n’elimina gran part de la contaminació per després ser restituïda al medi natural de forma segura.

A la visita igualment s’explica la importància de no contaminar l’aigua i es fomenten les millors practiques com són: no llençar olis, pintures o medicaments a la claveguera, entre d’altres.

Al final de l’activitat, els alumnes omplen una fitxa d’autoavaluació de la visita.

:


Secomsa Aigües passa a denominar-se COMAIGUA
dijous, 15 / maig / 2014
comaigua

La Junta General d'Accionistes de SECOMSA AIGÜES ha decidit modificar el nom passant a denominar-se COMAIGUA. L’esmentat canvi es va fer públic mitjançant escriptura el 25 d’abril de 2014, i s'ha fet oficial avui dia 15 de maig.

Amb aquesta nova denominació volem iniciar una etapa en la que es volen destacar valors com la proximitat, la transparència, l’eficiència i la innovació.

Gestionem l’aigua potable, el clavegueram i la depuració a diversos municipis del Camp de Tarragona i volem créixer ampliant la zona d’expansió a la comarca i oferint-vos nous serveis.

Amb la nova denominació, Comaigua canvia de logotip, inspirat en la xarxa d'aigua i obre un nou canal de comunicació i atenció al client a twitter @comaigua

:

Conveni de cooperació amb el Museu d’Història de Cambrils dijous, 2 / febrer / 2017

Comaigua i el Museu d’Història han signat un conveni marc de cooperació, amb l’objectiu d’aprofundir en l’estudi i la divulgació del coneixement de l’ús de l’aigua.


SECOMSA AIGÜES CELEBRA 2 ANYS SENSE CAP ACCIDENT LABORAL
dilluns, 3 / març / 2014
treballadors secomsa aigües

SECOMSA AIGÜES té assumit el compromís de desenvolupar les seves activitats establint com a principi essencial la seguretat i la salut de les persones: professionals, clients, proveïdors, contractistes i altres col·laboradors. Per aquest motiu, a l’empresa es treballa contínuament en millorar els processos a fi d’assolir la màxima protecció davant dels riscos derivats de la feina i reduir al màxim la sinistralitat.

Fruit d’aquests esforços i gràcies a  les actuacions desenvolupades conjuntament pels professionals i l’empresa, el passat 2 de març SECOMSA AIGÜES va fer dos anys sense cap accident laboral.

Per  celebrar aquesta important fita, la direcció de l’empresa va sortejar diversos regals entre els 44 professionals que formen part de la seva plantilla. A l’acte, celebrat en les oficines de la seu central a Cambrils, van assistir l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el president de SECOMSA AIGÜES, Josep Maria Vidal; i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud.

secomsa aigües:


Col·laborem amb la campanya de joguines organitzada per la Creu Roja
dilluns, 16 / desembre / 2013
poster campanya Cap infant fora de joc

Col·laboren amb la campanya “Cap infant fora de joc”. Fins el 2 de gener els professionals de Secomsa Aigües, familiars, amics i clients que s'apropin a l'oficina d'atenció al client podran aportar joguines noves que es donaran a la Creu Roja Joventut. Aquesta les farà arribar a col·lectius en situació de risc social o amb dificultats econòmiques.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és fer una crida social a la solidaritat i a la tolerància perquè tots els infants rebin una joguina nova amb la que desenvolupar les seves capacitats i habilitats al·ludint al valor pedagògic d'aquesta.

Preferible donar joguines noves i educatives.

Es poden donar joguines, per a infants d’entre 0 a 14 anys, de qualsevol tipus, però si és possible, es recomana apostar per joguines educatives i descartar les elèctriques, bèl·liques o sexistes.

En cas de voler col·laborar econòmicament es poden fer donacions a la Creu Roja Joventut. En aquest cas, l’aportació s’ha de realitzar amb un ingrés o transferència bancària al número de compte corrent 2100-0808-14-0200669005, indicant-hi el concepte "Campanya de joguines".

:


NOU SERVEI D'ASSISTENCIA INTEGRAL D'AIGUA
dijous, 10 / novembre / 2011
banner seguragua

L'assegurança de la llar normalment es limita a cobrir danys provocats per les avaries.

Per estar protegit davant avaries i emergències de la instal·lació d'aigua, completeu la vostra cobertura amb el servei que t'ofereix SEGURAGUA.

Com a propietari o inquilí de la vostra llar, sou responsable de tota la instal·lació d'aigua de l'habitatge, a partir del comptador. Aquesta responsabilitat s'estén a tots els seus elements, inclosa la canalització d'entrada i de desguàs, tant de canonades encastades com de canonades a la vista. Aquesta responsabilitat comporta haver de mantenir la instal·lació en bon estat i atendre les possibles incidències que s'hi puguin ocasionar.

A Secomsa Aigües us oferim SEGURAGUA per ajudar-vos a solucionar qualsevol emergència a la vostra instal·lació d'aigua.

:

Enllaç a l'oficina virtual enllaç al portal de transparència
EL TEU MUNICIPI
Casa
talls programats